Tervetuloa! Blogistani löytyy hyväksi ja toimivaksi koettuja reseptejä, uusia ideoita ja mm. omia ravintola-arvosteluja. Why? Because my idol Jamie Oliver once said that "life is too short to eat shit".

16. toukokuuta 2016

Herkkusalaatti mozzarellalla ja paahdetuilla tomaateilla

Sunnuntaina kannustettiin Suomen poikia voittoon Slovakiaa vastaan jääkiekon mm-kisoissa. Perinteisesti meillä on myös grillauskausi avattu samoihin aikoihin, kun kiekko tippuu jäähän.

Tänään alkoi kuitenkin jo grilliruoka turhauttamaan ja mieleni tekikin jotain vähän kevyempää. Syntyi idea paahdetuista tomaateista ja mozzarellasta. Jääkaappiin unohtuneet pekonit pääsin sopivasti sujauttamaan mukaan tähän reseptiin, vaikka perinteisemmin annokseen sopisikin esimerkiksi parmankinkku. 



Ohjeella valmistat kahdesta kolmeen salaattiannosta.

Tarvitset:
  • Erilaisia lehtivihreitä (itse käytin villirukolaa ja pinaattia)
  • 2 ps mozzarellaa
  • Paketti pekonia
  • Grillitomaatteja
  • Neitsytoliiviöljyä
  • Mantelilastuja
  • Punasipulia
  • Hunajaa
  • Punaviinietikkaa
  • Sitruunamehua
  • Kuivattuja yrttejä (timjami, rosmariini, oregano)
Valmistus:
  1. Huuhtele ja kuivaa lehtivihreät. Asettele niitä reilusti lautasen pohjalle. Pirskottele päälle hieman neitsytoliiviöljyä ja sitruunamehua.
  2. Avaa mozzarella pussit ja valuta neste juustosta. Revi juusto käsin syömäkokoisiksi paloiksi ja asettele palat lautasille. Mausta hippusella hyvää suolaa.
  3. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Huuhtele terttutomaatit ja aseta ne uunivuokaan. Myös kertakäyttöinen foliovuoka toimii hyvin! Pirskottele tomaattien päälle oliiviöljyä ja lisää pinnalle reilusti kuivattuja yrttejä. Pirskottele lopuksi päälle vielä punaviinietikkaa ja laita vuoka uuniin. Anna tomaattien kypsyä uunissa n. 15 minuuttia.
  4. Leikkaa punasipuli ohuiksi kiekoiksi ja erottele ne renkaiksi. Laita paistinpannulle tilkka öljyä ja anna sen lämmetä hetki. Lisää sipulirenkaat ja kuulota niitä hetki. Kun sipulit alkavat pehmetä, lisää tilkka vettä ja loraus punaviinietikkaa. Lisää sekaan myös ruokalusikallinen hunajaa. Sekoittele kunnes nesteet ovat haihtuneet ja sipulit ruskistuneet.
  5. Siirrä sipulit lautasille ja paista pannulla vuorostaan pekonit. 
  6. Kun tomaatit ovat valmiita, lisää ne sekä pekonit laitasille ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Kaada myös uunivuuan pohjalle jäänyt neste lautasille ja nauti.
Tarjoile valkoviinin kera. Itse suosin raikasta Italialaista Pinot Crigiota.
Tämä salaatti uppoaa vaikka kisakatsomoissa! Kannustetaanhan yhdessä leijonat voittoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti