Tervetuloa! Blogistani löytyy hyväksi ja toimivaksi koettuja reseptejä, uusia ideoita ja mm. omia ravintola-arvosteluja. Why? Because my idol Jamie Oliver once said that "life is too short to eat shit".

7. helmikuuta 2016

Pad thai kanalla




Lauantai illan herkutteluhetkiin kokkailin thaikeittiön klassikkoa kanalla. Hyvää tuli ja ruokaa jäi vielä evääksikin!

Tarvaitset:
  • 400g kanan fileesuikaleita (maustamattomia)
  • 200g täysjyvä nuudeleita
  • 2 salotti sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 kevätsipulia
  • 1 punainen chili
  • Pieni kiinankaali
  • Auringonkukkaöljyä
  • 3 luomu kananmunaa
  • 3 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl hunajaa (juoksevaa)
  • 2 rkl tamarinditahnaa
  • 2 limeä
  • Nippu korianteria
Valmistus:
  1. Sekoita keskenään tamarinditahna, hunaja sekä kalakastike.
  2. Silppua chili ja kaikki sipulit. Pese ja pilko kiinankaali.
  3. Keitä nuudelit ohjeen mukaisesti.
  4. Kuumenna wokkipannussa öljy ja lisää sipulit sekä chili ja kiinankaali.
  5. Lisää kanan suikaleet ja paista muutama minuutti, kunnes kana on kypsää.
  6. Tee pannun keskelle aukko ja riko sinne 3 luomukananmunaa. Sekoita munia kunnes kokkeli on kypsää. Sekoita sitten kaikki pannulla sekaisin.
  7. Lisää valutetut nuudelit ja maustekastike.
  8. Tarjoile kuumana. Viimeistele annos iduilla, kevätsipulilla ja korianterilla. (Lisää halutessasi suolapähkinöitä ja limen mehua.) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti