Tervetuloa! Blogistani löytyy hyväksi ja toimivaksi koettuja reseptejä, uusia ideoita ja mm. omia ravintola-arvosteluja. Why? Because my idol Jamie Oliver once said that "life is too short to eat shit".

1. marraskuuta 2015

Kevyempi coleslaw

Uudessa keittiössä on kokkailtu nyt kuukauden päivät ja ruokavalio on vaihtunut muuton jälkeen kevyemmäksi.
Tänään päätin kuitenkin valmistaa itse burilaisia. Burgereiden täytevaihtoehtoja miettiessäni syntyi ajatus kevyemmästä ja samalla terveellisestä coleslawsta. Coleslaw- kaalisalaattiin on helppo suikaloida sekaan eri vihanneksia ja saada ne maistumaan vähän nirsommallekin ruokailijalle. Perinteisesti coleslaw on kuitenkin melko rasvainen salaatti kaikkine kastikkeineen. Tähän tulee nyt muutos.
Ohjeella tulee coleslawta salaattikulhollinen, joten siitä riittää isommallekin porukalle.

Tarvitset:
  • 1 iso avokado
  • 1 prk bulgaarian jugurttia
  • 10 basilikan lehteä
  • 2 porkkanaa
  • 1/2 keräkaalia
  • 1 iso punasipuli
  • 5 isoa lehteä lehtikaalia
  • Sitruunamehua
  • Suolaa ja pippuria
Valmistus:
  1. Suikaloi tai pilko porkkanat, kaalit ja sipuli aivan pieneksi. Käytä halutessasi yleiskonetta, mutta raastinraudallakin onnistuu.
  2. Sekoita silputut vihannekset keskenään.
  3. Kuori avokado ja poista sen kivi. Soseuta avokado ja basilikanlehdet, sekoita jugurtti joukkoon. Lisää loraus sitruunamehua. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Sekoita vihannessekoitus ja avokadokastike keskenään ja tarjoile. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti