Tervetuloa! Blogistani löytyy hyväksi ja toimivaksi koettuja reseptejä, uusia ideoita ja mm. omia ravintola-arvosteluja. Why? Because my idol Jamie Oliver once said that "life is too short to eat shit".

12. maaliskuuta 2013

haudutettu naudanlihakastike riisipedillä

Tarvitset:
  • n.200g naudanliha suikaleita
  • 8dl vettä
  • rosepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 rosmariinin oksaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 rkl timjamia                                                    
  • 1,5 dl ruokakermaa
  • öljyä
  • 1-2 tl merisuolaa
  • (1 tl fenkolia)
  • 2 rkl silputtua persiljaa
  • 4-8 valkosipulin kynttä
  • 2 dl riisiä
Valmistus:
  1.  Ota naudanliha huoneenlämpöön n. 1h ennen kypsennystä. Ruskista  suikaleet isossa kattilassa tilkassa öljyä. Lisää sekaan mausteet ja vesi.
  2. Pilko sipuli ronskeiksi paloiksi ja lisää kattilaan. Valkosipulin kynnet voi lisätä kuorineen joukkoon.
  3. Kun kastike kiehuu, käännä lämpöä pienemmälle, niin että kastike juuri ja juuri porisee ja peitä kannella. Anna kastikkeen porista n.45 min. 
  4. Kun Kastike on hautunut 45 min. Siivilöi se. Huom! Muista ottaa kaikki neste talteen.
  5. Kaada osa nesteestä (n.3dl) takaisin kattilaan ja lisää lihat sekaan. Tässä vaiheessa joukosta poistetaan rosmariinit, laakerinlehdet ja valkosipulit. 
  6. Lisää sekaan persilja ja ruokakerma. Anna hautua vielä n.10 min.
  7. Tarjoile keitetyn riisin kera.
  8. Halutessaan sekaan voi alussa lisätä 2dl punaviiniä.
Vinkki:  Loput nesteestä voi ottaa talteen ja käyttää myöhemmin lihaliemenä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti