Tervetuloa! Blogistani löytyy hyväksi ja toimivaksi koettuja reseptejä, uusia ideoita ja mm. omia ravintola-arvosteluja. Why? Because my idol Jamie Oliver once said that "life is too short to eat shit".

6. heinäkuuta 2015

Kylmäsavulohi-mozzarella leipäset

Viimeviikonloppuna äitini oli vierailulla luonamme ja teki lauantaina M:lle välipalaksi niin hyviä laipäsiä, että pääsin heti sunnuntaina uudelleenluomaan tämän reseptin.
Sunnuntai-illan iltapalana siis kylmäsavulohi-mozzarella-avokado leipäsia, À la Anne!
Ohjeella syntyy 10 leipästä.
Tarvitset:
  • 10 viipaletta fazer real ruisleipää
  • 3 avokadoa
  • 1 paketti kylmäsavulohisiivuja
  • Salaatinlehtiä
  • 2 pussia tuoretta mozzarellaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • Lisäksi halutessasi myös balsamicokastiketta
Valmistus:
  1. Kostuta leivät oliiviöljyllä, n. 1 rkl leipää kohden riittää.
  2. Tilsi avokadoista tahnaa. Lisää se leiville ja laita salaattia päälle.
  3. Revi mozzarellasta siivuja salaatin lehtien päälle ja lisää ripaus suolaa antamaan makua mozzarellalle.
  4. Asettele 1-2 siivua kylmäsavustettua lohta leipääkohden.
  5. Koristele leipä halutessasi tuoreilla yrteillä ja tummalla balsamicokastikkeella.



1 kommentti:

  1. Tuunasit siis vielä alkuperäistä herkullisempaa! Tuohon sopii myös leiväksi kunnon viipale saaristolaislimppua!

    VastaaPoista