Viimeviikonloppuna äitini oli vierailulla luonamme ja teki lauantaina M:lle välipalaksi niin hyviä laipäsiä, että pääsin heti sunnuntaina uudelleenluomaan tämän reseptin.
Sunnuntai-illan iltapalana siis kylmäsavulohi-mozzarella-avokado leipäsia, À la Anne!
Ohjeella syntyy 10 leipästä.
Tarvitset:
Tarvitset:
- 10 viipaletta fazer real ruisleipää
- 3 avokadoa
- 1 paketti kylmäsavulohisiivuja
- Salaatinlehtiä
- 2 pussia tuoretta mozzarellaa
- 1 dl oliiviöljyä
- Lisäksi halutessasi myös balsamicokastiketta
Valmistus:
- Kostuta leivät oliiviöljyllä, n. 1 rkl leipää kohden riittää.
- Tilsi avokadoista tahnaa. Lisää se leiville ja laita salaattia päälle.
- Revi mozzarellasta siivuja salaatin lehtien päälle ja lisää ripaus suolaa antamaan makua mozzarellalle.
- Asettele 1-2 siivua kylmäsavustettua lohta leipääkohden.
- Koristele leipä halutessasi tuoreilla yrteillä ja tummalla balsamicokastikkeella.
Tuunasit siis vielä alkuperäistä herkullisempaa! Tuohon sopii myös leiväksi kunnon viipale saaristolaislimppua!
VastaaPoista