Olin sunnuntai illallisella äitini luona ja teimme yhdessä
tämän ruuan. Oli niin maukasta että päätin jakaa tämän ohjeen muillekin.
Valitettavasti kuvamateriaalia kokkailusta ei ole, sillä en muistanut kameraani
kantaa mukana. Ruuan valmistus kestää n. tunnin. Suosittelen kokeilemaan!
tarvitset:
- · 500g naudan palapaistia
- · 3 sipulia
- · (porkkana)
- · 2dl täyteläistä punaviiniä
- · 2 kuivattua laakerinlehteä
- · maustepippuria (kokonaisia)
- · 1 dl vettä
- · rypsiöljyä
- · 2dl pippurilla maustettua kermaa
- · suolaa
Valmistus:
1. Nosta pata tai suuri pannu liedelle ja kuumenna siinä öljy.
2. lisää kuumaan öljyyn lihapalat ja paista pinnat kiinni.
3. paloittele ronskilla kädellä sipulit ja mahdolliset porkkanat, lisää pataan.
4. Anna lihojen ottaa vähän väriä pintaan ja sipuleiden hetken kuulottua. Glaseeraa sitten maut irti pohjasta lisäämällä punaviini.
5. Anna poreilla hetki ja lisää sekaan vesi ja mausteet. Aseta kansi paikoilleen ja anna ruuan hautua kohtuullisella lämmöllä n. 40 min
6. Tämän jälkeen sekaan lisätään kerma ja tarkistetaan maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
7. Tarjoile esimerkiksi perunoiden ja puolukkahillon kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti