Tarvitset:
- n.200g naudanliha suikaleita
- 8dl vettä
- rosepippuria
- 2 laakerinlehteä
- 2 rosmariinin oksaa
- 1 iso sipuli
- 1 rkl timjamia
- 1,5 dl ruokakermaa
- öljyä
- 1-2 tl merisuolaa
- (1 tl fenkolia)
- 2 rkl silputtua persiljaa
- 4-8 valkosipulin kynttä
- 2 dl riisiä
Valmistus:
- Ota naudanliha huoneenlämpöön n. 1h ennen kypsennystä. Ruskista suikaleet isossa kattilassa tilkassa öljyä. Lisää sekaan mausteet ja vesi.
- Pilko sipuli ronskeiksi paloiksi ja lisää kattilaan. Valkosipulin kynnet voi lisätä kuorineen joukkoon.
- Kun kastike kiehuu, käännä lämpöä pienemmälle, niin että kastike juuri ja juuri porisee ja peitä kannella. Anna kastikkeen porista n.45 min.
- Kun Kastike on hautunut 45 min. Siivilöi se. Huom! Muista ottaa kaikki neste talteen.
- Kaada osa nesteestä (n.3dl) takaisin kattilaan ja lisää lihat sekaan. Tässä vaiheessa joukosta poistetaan rosmariinit, laakerinlehdet ja valkosipulit.
- Lisää sekaan persilja ja ruokakerma. Anna hautua vielä n.10 min.
- Tarjoile keitetyn riisin kera.
- Halutessaan sekaan voi alussa lisätä 2dl punaviiniä.
Vinkki: Loput nesteestä voi ottaa talteen ja käyttää myöhemmin lihaliemenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti