Tervetuloa! Blogistani löytyy hyväksi ja toimivaksi koettuja reseptejä, uusia ideoita ja mm. omia ravintola-arvosteluja. Why? Because my idol Jamie Oliver once said that "life is too short to eat shit".

19. kesäkuuta 2012

kinkku-pekoni pasta

Tarvitset:

  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 ps. kinkkusuikaleita
  • suurinpiirtein samanverran amerikanpekonia (kuutioina)
  • n. 3dl ruokakermaa (itse käytin floran kevyt ja paksua)
  • tuore pastaa esim. fettucine tai tagliatelle

 
 Valmistus
  1. pilko sipuli pieneksi
  2. lisää kuumalle pannulle sipulit ja pekonikuutiot. (rasvaa ei tarvitse sillä pekonista sulaa rasvaa aivan tarpeeksi.) Anna ruskistua hetken aikaa.
  3. Lisää sekaan n. dl vettä ja anna sen haihtua lähes kokonaan.
  4. Lisää mukaan pussillinen kinkkusuikaleita tai kuutioita.
  5. mausta suolalla ja pippurilla. Lisää taas tarvittaessa vähän nestettä.
  6. ruskistele kunnes kinkkusuikaleet on saanut vähän väriä.
  7. lisää kerma ja käännä lävy puoliteholle. Anna hautua.
  8. Tarjoile tuoreen al dente pastan kanssa. 
(vinkki: lisää al dente pasta kastikkeen sekaan ja sekoittele hetki, pasta imee itseensä makua.)





2 kommenttia: