kastike:
- 2 limeä (mehu ja kuori tarvitaan)
- 1 punainen chili
- 1 rkl öljyä
- 1-2 rkl soijaa
- 1 tl sokeria
Salaatti:
- jääsalaattia
- lollorosso - salaattia
- n. 1/2 purjoa
- 3 tomaattia
- 1 kurkku
- kirjolohta tai kraavattua lohta.
- lisäksi pähkinäsekoitusta.
Valmistus
- Raasta limen kuoret ja purista mehu astiaan. halkaise chili ja poista siemenet ja siemenkota. Hienonna chili pieneksi. sekoita limen joukkoon.
- Lisää chilin ja limen joukkoon öljy, soija ja sokeri. Sekoita ja maista. Lisää tarvittaessa sokeria.
- Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla (varo ettei pala) ja lisää halutessasi sekaan hunajaa. Anna paahdettujen pähkinöiden jäähtyä sivummalla.
- Revi pestyt ja kuivatut salaatin lehdet kulhoon. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo suikaleiksi. Leikkaa kurkku pituussuunnassa ihan ohuiksi siivuiksi.
- Lisää kraavilohi tai paista kirjolohesta medaljonkeja.
- Asettele salaattia lautaselle. Lisää päälle lohi. Ripottele pinnalle pähkinät ja pirskottele kastiketta päälle. Tarjoile lämpimän leivän kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti