Rakastin avokadopastaa, mutta jos rakastan jotain enemmän, kuin avokadoja, niin se on sitruunoita. Siksi päätinkin kokeilla onnistuisiko pasta minultakin, miksi ei olisi onnistunut, onhan se niin helppo ja yksinhertainen.
Keittiöstä en kuitenkaan löytänyt valkoviiniä, mutta tämä resepti toimii loistavasti ilmankin. Lisäsin perus kastikkeen lisäksi pastaan mozzarellaa, koska, no voiko mozzarella pastassa olla koskaan huono idea?
Tarvitset:
- 1 sitruuna (kuori ja mehu)
- 25g voita
- 1dl kuohukermaa
- 2 oksaa timjamia
- tagliatelle- pastaa
- 1 pkt mozzarella-juustoa
- 1 dl parmesan-juustoa raastettuna
- suolaa ja pippuria
- 1 rkl oliiviöljyä
- Jos pastasi on kuivaa, laita vesi kiehumaan ensimmäisenä ja aloita laittamalla pasta kypsymään. Jos käytät tuorepastaa, ota kattila valmiiksi, mutta kypsennä pasta viimeiseksi.
- Sulata voi kattilassa ja lisää sekaan sitruunan kuori raastettuna (vain keltainen osa) ja timjamin oksat. Lisää sitruunan mehu ja anna kiehua hetken aikaa.
- (Halutessasi voit lisätä tässä välissä puoli lasillista valkoviiniä ja antaa kastikkeen kiehua noin minuutin lisää.) Lisää kerma ja anna poreilla hetki.
- Keitä pasta ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta lävikössä ja nosta kastikkeen joukkoon pannulle. Lisää parmesaaniraaste ja sekoita, kunnes kastike on sekoittunut pastaan.
- Poista mozzarella pussista ja valuta neste pois. Revi juusto käsin lautaselle. Sekoita mukaan oliiviöljy ja ripaus suolaa sekä pippuria. Nosta pasta mozzarellan päälle ja sekoita.
- Tarjoa heti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti