Tervetuloa! Blogistani löytyy hyväksi ja toimivaksi koettuja reseptejä, uusia ideoita ja mm. omia ravintola-arvosteluja. Why? Because my idol Jamie Oliver once said that "life is too short to eat shit".

10. maaliskuuta 2015

Keväinen sitruunarisotto

Jatketaan sitruunaisella linjalla, näin alkavan kevään kunniaksi. Olen viime aikoina ollut keväisissä tunnelmissa ja sen huomaa keittiöstänikin. Hankin uudet pöytäliinat ja yrttejä kasvamaan ikkunalaudalle. Hedelmäkulhoani koristaa vihreät omenat, sitruunat ja avokadot. Samat makumaailmat löytävät tiensä myös lautaselle.

Tänään valmistui pitkästäaikaa risottoa. Lopputulos oli hyvä ja haluankin jakaa sen myös teille. Risoton kylkeen paistoin lohimedaljongin, jonka tarjoilin avokadon kera.

Risottoon tarvitset:
  • 2 dl risottoriisiä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 litra kasvislientä
  • 1 dl pakasteherneitä
  • 1 iso salottisipuli
Valmistus:
  1. Kuullota silputtu sipuli oliiviöljyssä pannulla. Lisää sekaan riisit ja kuullota hetki. Lisää noin puolet nesteestä.
  2. Hämmennä puukauhalla kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut. Lisää nestettä vähitellen sekoittaen samalla. Raasta sitruunan kuori ja lisää se sekaan. Purista joukkoon myös sitruunan mehu.
  3.  Kun riisi alkaa olla lähes kypsää, lisää sekaan sulatetut herneet.
Riisien kyspentämis ajat vaihtelevat riippuen riisin lajikkeesta ja laadusta. Kannatta aina tarkistaa pakkauksesta, kuinka kauan kypsennys vie, ja kuinka paljon nestettä tarvitset.

Tarkoituksenani on harjoitella "Pleittaamista" ja sitä varten olen hankkinutkin sillointällöin uusia lautasia Ikeasta (halpaa, mut toimii siinä missä muutkin). Kumpi annos näyttää mielstäsi paremmalta? Mustalla vai valkoisella lautasella?





 

Ps. Huomenna tiedossa kengurun pihvejä! KYLLÄ KENGURUN PIHVEJÄ! Lidl on ottanut Deluxe- valikoimaansa pomppueläimiä! Irlannin vaihtoni aikana pääsin maistamaan ensimmäistä kertaa kengua, ja ainakin silloin maku oli todella hyvä. Toivottavasti huomennakin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti