Tervetuloa! Blogistani löytyy hyväksi ja toimivaksi koettuja reseptejä, uusia ideoita ja mm. omia ravintola-arvosteluja. Why? Because my idol Jamie Oliver once said that "life is too short to eat shit".

18. helmikuuta 2014

Thai-vaikutteinen lihapulla-nuudelipannu

Näin viimeviikolla unen, jossa M pyysi minulta ruuaksi thaimaalaista lihapullapannua, ensin toki naureskelin unelle aamulla, mutta innostuin kuitenkin ajatuksesta, koska ruokakaapista löytyi valmiiksi jo kookosmaitoa sekä nuudeleita. Pakkasestakin kaivoin esille wokkivihanneksia, ainoastaan lihapullat uupuivat. Kaupan kautta ruuanlaittoon. Reseptistä saisi varmasti vieläkin maukkaampaa jos aikaa ja viitsimystä on omien pullien tekoon. Itse olin kuitenkin hieman laskalla tuulella ja päädyin valmiisiin lihapulliin. (Tiedän tiedän, ei ehkä kaikkein terveellisin vaihtoehto lounaaksi, mutta joskus pitää vähän oikoa.) Ruuasta tuli kuitenkin todella hyvän makuista, ja ajattelinkin pitkästä aikaa jakaa reseptin muillekkin.


Tarvitset:
  •  100g muna- tai vehnä nuudeleita
  • 1 punainen chili
  • n 1/2 pussia wokkivihanneksia
  • 500g lihapullia
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 1 tl inkivääritahnaa
  • 1 rkl  greencurry tahnaa
  • 1-2 rkl soijakastiketta
  • 1 sipuli
  • (sweetchili-kastiketta)
  • korianteria
Valmistus:
  1.  Aloita kiehauttamalla keitinvesi nuudeleille. Kun vesi kiehuu lisää nuudelit ja nosta kattila pois liedeltä. Nuudelit kypsyvät vielä kuumassa vedessä, mutta säästät sähkössä.
  2. Suikaloi sipuli ja  pilko chili. Kuulota sipulit paistinpannussa ja lisää joukkoon lihapullat. Kypsennä pullia, kunnes ne ovat lämpimiä. 
  3. Lisää seuravaksi wokkivihannekset ja soijakastike. Tässävaiheessa voit lisätä inkiväärin ja currytahnan. Inkivääri on tahnana aivan yhtä toimivaa kuin tuoreena, mutta jos haluat niin tuoretta inkivääriä voit lisätä noin peukalonpään verran. 
  4. Kun vihannekset ovat kypsiä, lisää sekaan kookosmaitoa maun mukaan. Itse lisäsin koko tölkin, sillä pidän vahvasta kookoksen mausta.
  5. Valuta nuudeleista vesi ja lisää kastikkeen joukkoon. 
  6. Pinnalle voit halutessasi lisätä vielä silputtua korianteria tai vaihtoehtoisesti thaibasilikaa.
 Toivottavasti maku miellyttää! Lupaan päivitellä jatkossa useammin kokkailuistani, ja blogiin on lähiaikoina tulossa myös hieman muutoksia, ainakin ulkonäön suhteen.Pitkä tauko päivitysten välillä johtui siitä, että olin itse opiskelijavaihdossa Irlannissa, jolloin minulla ei ollut aikaa, saati tarvikkeita kunnollisen ruuan laittoon.  Tarkoituksenani on päivitellä myös enemmän itse raaka-aineista ja muutenkin ravintoon liittyvistä asioista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti