Lauantai illan herkutteluhetkiin kokkailin thaikeittiön klassikkoa kanalla. Hyvää tuli ja ruokaa jäi vielä evääksikin!
Tarvaitset:
- 400g kanan fileesuikaleita (maustamattomia)
- 200g täysjyvä nuudeleita
- 2 salotti sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 kevätsipulia
- 1 punainen chili
- Pieni kiinankaali
- Auringonkukkaöljyä
- 3 luomu kananmunaa
- 3 rkl kalakastiketta
- 2 rkl hunajaa (juoksevaa)
- 2 rkl tamarinditahnaa
- 2 limeä
- Nippu korianteria
Valmistus:
- Sekoita keskenään tamarinditahna, hunaja sekä kalakastike.
- Silppua chili ja kaikki sipulit. Pese ja pilko kiinankaali.
- Keitä nuudelit ohjeen mukaisesti.
- Kuumenna wokkipannussa öljy ja lisää sipulit sekä chili ja kiinankaali.
- Lisää kanan suikaleet ja paista muutama minuutti, kunnes kana on kypsää.
- Tee pannun keskelle aukko ja riko sinne 3 luomukananmunaa. Sekoita munia kunnes kokkeli on kypsää. Sekoita sitten kaikki pannulla sekaisin.
- Lisää valutetut nuudelit ja maustekastike.
- Tarjoile kuumana. Viimeistele annos iduilla, kevätsipulilla ja korianterilla. (Lisää halutessasi suolapähkinöitä ja limen mehua.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti