Tervetuloa! Blogistani löytyy hyväksi ja toimivaksi koettuja reseptejä, uusia ideoita ja mm. omia ravintola-arvosteluja. Why? Because my idol Jamie Oliver once said that "life is too short to eat shit".

25. toukokuuta 2014

pekonisalaattia ja uppomunia

Kesän tullessa, ei hiilareiden mussuttaminen kuulosta parhaalta idealta. Itse vähennän selvästi pastan, riisin ja leivän syöntiä hellekeleillä, ja ruokavalioni perustuu vahvasti saalaattien ja eri proteiinien yhdistämiseen. Tänään tein kevyeksi lounaaksi pekonisalaattia ja kastikkeen tilalle päädyin kokkailemaan uppomunia.


Tarvitset:
  • Vihersalaatti aineksia, esim. tomaattia, paprikaa, sipulia, tuorekurkkua ja salaatinlehtiä.
  • Ameriikan pekonia
  • kananmunia
  • etikkaa
  • suolaa ja pippuria
  • (kahvikuppi)
  • reikäkauha
Valmistus:
  1. Valmista vihersalaatti, pilko kasvikset ja revi salaatinlehdet.
  2. Lämmitä kattilassa litra vettä ja lisää joukkoon kolme rkl etikkaa. 
  3.  Riko kananmuna kuppiin ja kumoa se siitä varovasti poreilevaan veteen.
  4. tee reikäkauhalla veteen kevyt pyörre, tämä auttaa kananmunaa pysymään liikkeessä, eikä se tartu kiinni pohjaan. 
  5. Keitä munaa n. kolmeminuuttia ja nosta se reikäkauhalla pois. Näin muna jää keskeltä löysäksi, mutta valkuainen on ehtinyt kypsyä. Kypsennä korkeinataan kaksi munaa kerralla kattilassa, jotta veden lämpötila ei laske liikaa.
  6. Pysäytän kypsymisen kastamalla uppomunat jääveteen.
  7. Kypsennä pekonit pannulla tai uunissa. valuta ylimääräinen rasva talouspaperille.
  8. Murskaa rapeat pekonit salaatin sekaan. 




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti